بیوگرافی حمیرا خواننده قدیمی (پروانه امیرافشاری)

بیوگرافی حمیرا

بیوگرافی حمیرا

پروانه امیرافشاری خواننده‌ای قدیمی که همه ایرانیان او را با نام هنری حمیرا می شناسند و کمتر ایرانی‌ای را خواهی یافت که نام حمیرا و آهنگ‌هایش را نشنیده باشد اما ما در این پست قصد داریم بیوگرافی کاملی از زندگی‌نلمه وی را در نابی موزیک بگوییم امیدواریم که مفید واقع بشه و بیشتر به این هنرمند عزیز وابسته بشید !  این هنرمند پاپ ایرانی در اسفند ماه سال 1323 چشم به جهان گشود تا جهان و ایران را با صدایش جذب خود کند ! آهنگ‌های قدیمی وی تا به امروز بعد از گذشت چندین دهه طرفداران بسیاری در بین جوانان تا میانسالان ایرانی دارد ، حمیرا در تهران به دنیا امده است .

 

از شایعات در گذشت حمیرا تا مهاجرت

در اواخر سال ۱۳۶۰ بود که حمیرا تنها و البته به صورت ناشناس با گریم در قالب یک پیرزن به همراه دختر دو ساله‌اش (هنگامه) از مرز افغانستان از ایران خارج شد و به پاکستان رفت؛ از آنجا به اسپانیا و پس از آن به کاستاریکا در آمریکای مرکزی رفت که در این میان مشکلات و بیماری گریبان گیر وی شد که در ادامه خواهید خواند.

در مورخه 10 اردیبهشت 1402 اخباری مبنی بر مرگ حمیرا منتشر شد که در این زمان وی ساکن خارج کشور (لس آنجلس) است ، این اخبار در گروه های مختلف فضای مجازی بویژه توئیتر انتشار یافته است اما این خبر امروز 14 اردیبشهت هنوز تایید یا تکذیب نشده است.

همچنین او قبلا نیز دچار بیماری‌هایی شده بود از جمله آنکه در کاستاریکا دچار افسردگی شدید گشته بود به صورتی که مدت یک سال تحت درمان روانپزشک بود. شوهر حمیرا بدون توجه به بیماری او در این مدت بدون همسر و فرزندش مستقیماً به آمریکا مهاجرت نمود.

یکی دیگر از بیماری‌های حمیرا تومور مغزی وی بود که در سال 1378 شمسی درمان شد.

پس از گذشت طول درمان حمیرا توانست با کمک همسر پسر عمویش (هما میرافشار) به ایالت کالیفرنیا آمریکا مهاجرت نماید ، در این زمان وی مجدد فعالیت هنری خود را شروع نمود که از حمایت‌های احمد مسعود نیزی برخوردار بود و دوباره به عرصه موسیقی بازگشت ام در سال ۷۸ خورشیدی به تومور مغزی دچار شد که به‌صورت معجزه‌آسایی (خداروشکر !) از اتاق عمل نجات پیدا کرد و امروز در شهر لس آنجلس آمریکا زندگی می‌کند.

حمیرا چه هنرمندانی را می پسندید ؟

حمیرا از خوانندگان نسل قبلی به خود به صدای مرضیه علاقه بسیاری داشت و به همین جهت بود که در جشن عروسی خود با یاحقی مرضیه حضور داشته و تعدادی از آهنگ های خود را در این مراسم اجرا می‌کند.

همچنین حمیرا از هنرمندان هم نسل خود صدای هایده و مهستی را بسیار دوست داشت و از میان هنرمندان آقای هم نسل خود به آثار گلپا ، ایرج و معین علاقه‌ی خاصی داشت.

تاثیر خانواده حمیرا برای قدم گذاشتن در مسیر خوانندگی

با اینکه حمیرا در تهران به دنیا آمده بود اما خانواده او آذری زبان زنجان بوده‌اند و نیز پدر وی مردی با نفوذ و مالک بسیاری از املاک طالقان و زنجان بوده است و دلیل جهت گرفتن حمیرا به سوی خوانندگی این بود که پدر وی نفوذ زیادی در حکومت و دربار پهلوی داشت و در مهمانی های مکرر با هنرمندان در مراسمات دعوت می شده است و حمیرا نیز در این مراسمات حضور داشته است که هنرمندان زیادی از جمله روح انگیز , بنان ,قمرالملوک وزیری و بسیاری از هنرمندان دیگر در این مهمانی ها حضور داشتند که موجب علاقه مند شدن حمیرا به موسیقی و کشف استعداد خوانندگی حمیرا شد.

آهنگ صبرم عطا کن و شروع محوبیت حمیرا

حمیرا در انواع زمینه های موسیقی فعالیت خود را اغاز کرد ازجمله پاپ, تلفیقی ,ملی به گفته استادش صدای ماندگار و قابلیت سوپرانو از ابتدا سلو تا بیس را داراست . حمیرار در سن بیست سالگی با کمک همسر اهنگ ساز خود اولین اهنگ خود را عرصه بازار کرد اثری به نام (صبرم عطا کن) در ماندگار ذهن ها به ثبت رسیده است از انجا که پدر وی خوانندگی را در شآن خانواده خود نمیدانست و دوس نداشت دخترش دنبال رو این کار شود حمیرا نام استعاره پروانه امیر افشاری شد و پس از امدن اهنگ در بازار پدر وی تمامی کاست ها را خریداری نمود و دخترش را تا یک سال از فعالیت هنری و خواندن موسیقی منع کرد اما پس از یکسال و بعد از سفر پدرش مجددا آهنگ دیگری را با نام منتشر ساخت.

ازدواج حمیرا

اولین ازدواج حمیرا با یک آهنگ‌ساز به نام ایرانی یعنی پرویز یاحقی بود حمیرا مدت ۶ سال همسر وی بود که در این زمان آثار ماندگاری با شعرهایی از بیژن ترقی و آهنگ‌هایی از یاحقی منتشر کرد ، آهنگ‌های «مرا نفریبی»، «هدیهٔ عشق»، «بهار نو رسیده»،«دل شکنی گناهه»، «مرا تنها نگذاری»، «پنجره‌ای به باغ گل»، «می عاشقانه»، «آهنگ محبت»، «با دلم مهربان شو»، «بهار عشق من»، «ای رفته از بر من»، «به‌خاطر تو»، «چند با یادت فریبم این دل دیوانه را»، مربوط به این دوره است. اما بعد از گذشت شش سال از پرویز یاحقی جدا شد که پس از طلاق ارتباط هنری حمیرا با پرویز یاحقی به‌طور کامل قطع گردید.

حمیرا و پرویز یاحقی بر روی مجله
حمیرا و پرویز یاحقی بر روی مجله

 

نظرات سایر هنرمندان راجب حمیرا

  • حسن شماعی زاده: صدای حمیرا فراتر از سطح خاورمیانه است و لرزشها و ویبراسیون صدایش بی نظیر است.
  • جهانبخش پازوکی: حمیرا تک اختری در آسمان هنر ایران است که نورش به همه هنرمندان رسیده‌است.
  • غلامحسین بنان صدای حمیرا را ملکوتی و سحرآمیز توصیف کرده‌است و معتقد بود تا یک قرن دیگر هم صدایی همانند صدای حمیرا ظهور نخواهد کرد.
  • پرویز یاحقی: صدای حمیرا فقط با صدای ام کلثوم در جوانی قابل قیاس است.
  • بابک رادمنش: صدای حمیرا مُشکی است که فضای موسیقی ایران را عطر افشانی کرده‌است و از صداهای استثنایی است که گاهی قرنها باید بگذرد تا شاهد چنین صدایی باشیم، خوشبختانه این صدا در زمانه ما ظهور کرده‌است.
  • علی تجویدی صدای حمیرا را کمیاب توصیف کرده‌است که در محدوده آلتو قرار داشته و قابلیت سوپرانو از زیر تا بم را داراست.
  • اکبر گلپایگانی: حمیرا خورشید آسمان موسیقی ایران است.
  • محمد حیدری: حمیرا به همراه گلپا انقلابی را در موسیقی سنتی ایران به وجود آوردند.

 

آلبوم‌های منشتر شده از حمیرا

نام آلبوم تاریخ انتشار
مهتاب عشق ۱۳۸۳
هدیه ۱۳۸۰
خواب و خیال ۱۳۷۸
سرنوشت ۱۳۷۷
منتظر به راه ۱۳۷۴
عشق و عرفان ۱۳۷۳
درویشان ۱۳۷۲
بهار عشق ۱۳۷۱
انتظار (گلبرگ ۳) ۱۳۷۰
بهار بهاره (گلبرگ ۲) ۱۳۶۷
وقتی که عشق میاد (گلبرگ ۱) ۱۳۶۵
دریاکنار ۱۳۶۳
قناری ۱۳۶۲
شرم و شکایت ۱۳۶۱
بهار زندگی ۱۳۵۶
گذشته ۱۳۵۵

تک‌آهنگ‌های منتشر شده از حمیرا قبل از انقلاب اسلامی

نام ترانه ترانه‌سرا آهنگساز تاریخ انتشار
مسافر غریب شهین حنانه صادق نوجوکی دههٔ ۱۳۵۰
شب عاشق روح‌انگیز بنیادلو تورج شعبانخانی دههٔ ۱۳۵۰
همزبونم باش هما میرافشار منوچهر چشم آذر دههٔ ۱۳۵۰
دوستت دارم محمد علی بهمنی محمود قراملکی دههٔ ۱۳۵۰
هوای قفس محمد علی بهمنی عطاءالله خرم دههٔ ۱۳۵۰
باختن صدرالدین مهوان صدرالدین مهوان دههٔ ۱۳۵۰
سکوت صدرالدین مهوان صدرالدین مهوان دههٔ ۱۳۵۰
جدول بیژن سمندر صمدی دههٔ ۱۳۵۰
چشم به راه هما میرافشار حبیب‌الله بدیعی دههٔ ۱۳۵۰
دنیا دنیا هما میرافشار انوشیروان روحانی دههٔ ۱۳۵۰
باز شب اومد انوشیروان روحانی دههٔ ۱۳۵۰
بیقرار هما میرافشار منوچهر چشم آذر دههٔ ۱۳۵۰
وقتی که تو رفتی جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی دههٔ ۱۳۵۰
راه جدایی (دیوار سنگی) هما میرافشار اسدالله ملک دههٔ ۱۳۵۰
یگانه دههٔ ۱۳۵۰
زمزمه منصور تهرانی حسن شماعی‌زاده دههٔ ۱۳۵۰
وای وای هما میرافشار اسدالله ملک دههٔ ۱۳۵۰
نگو از گذشته هما میرافشار محمد حیدری دههٔ ۱۳۵۰
باور ندارم
دیوونتم هما میرافشار محمد حیدری دههٔ ۱۳۵۰
بی وفایی هما میرافشار اسدالله ملک
در بهار زندگی جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی دههٔ ۱۳۵۰

تک‌آهنگ‌های منتشر شده از حمیرا بعد از انقلاب اسلامی در خارج از کشور

نام ترانه تاریخ انتشار
شادی زندگی تویی ۱۳۹۶
شمع بی پروانه ۱۳۹۶
تو بودی ۱۳۹۵
جهانخواران ۱۳۸۸
خانه عاشق کجاست ۱۳۷۶
الله اکبر ۱۳۶۹
خالی و تنها ۱۳۶۸

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.